maandag 27 maart 2023

Zo maar een gedachte

 

Zo maar een gedachte.

Radio= Reeks Adviezen Door Indoctrinatie Overgebracht.


Dit houdt in dat stelselmatig narratieve berichten geven, de luisteraars dat gaan geloven.

Goebbels: vertel een leugen en herhaal dat heel vaak en mensen gaan het geloven.


Televisie= tel a vision of tele visie op afstand een visie geven, of vertel regelmatig een leugen en ze gaan het geloven.


Dit is een manier om mensen dusdanig te beïnvloeden dat ze hun gedrag ( ook koopgedrag) gaan aanpassen.


Laatst zag ik een filmpje over het Vaticaan. Je kan de sint pieterskerk in Rome bezoeken en alle beelden , schilderijen en wanden bekijken, maar er staat ook een groot scherm met info over de kerk.

In het echt zie je het niet, maar als je opnamen hebt gemaakt en kijkt het terug dan zie je om de zoveel seconden, minuten een korte flits. Die flits kan van alles zijn. Ik noem hier als voorbeeld een cola flesje, kan ook een ijsje zijn ( hangt van het weer af).

Door die flits steeds te herhalen ( de mensen ter plekke zien dat niet) wordt die indruk van dat colaflesje in hun geheugen gestopt.

Het blijkt dan daarna dat mensen veel meer cola gaan kopen ( of ijsjes). m.a.w. Ze worden gehersenspoeld om dat te kopen.


In de jaren 1960 hadden we dat ook met de reclame: NUR DIE was een gevleugelde uitdrukking geworden om die kousen te kopen, omdat die uitdrukking herhaaldelijk door de radio werd uitgezonden.

Officieel is het verboden om dat soort beïnvloeding te gebruiken, maar volgens mij wordt het nog steeds toegepast ( stiekem).

( ik denk hier ook aan Wim Sonneveld met zijn kroketten).



Een andere gedachte is:


Stel dat de eerste aardbewoners donker gekleurd zijn en leven rond de evenaar. Ze leven van de natuur en zijn tevreden.

Ze trekken ook naar noordelijke gebieden, maar daar is het kouder. De natuur heeft dan minder voor ze, zeker in de wintermaanden.

Daartoe maken ze kleding om ze warm te houden en ontwikkelen ze apparatuur om te overleven: kachel, pijl en boog, huizen, transport middelen etc.

Door de koudere omgeving en hun kleding krijgen ze minder zonnestralen en wordt hun huid bleker en door minder zonnestralen op de huid kan het lichaam minder vitaminen aanmaken. Daarvoor gebruiken ze dan aanvullende natuurproducten.

Omdat hun huid bleker wordt gaan ze zich blanken noemen en wonen in West Europa. Omdat ze steeds meer ontdekkingen doen om hun welvaart te vergroten worden ze rijker en ook machtiger. Ook ontdekken ze dat ze dingen die uit de bodem komen kunnen verkopen aan diegene die dat nalaten, bv ertsen, olie, etc. aan bv de Afrikanen.

Zo denken die blanke mensen dat ze méér zijn dan de donkere mens, omdat ze zichzelf slimmer vinden.

Het gaat hier wel over duizenden jaren en het is een globaal inzicht. Alle plaatselijke en nationale extra gebeurtenissen heb ik buiten beschouwing gelaten.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten