zaterdag 8 april 2023

Allergieën en hooikoorts

 Hoe ontstaan allergieën en hooikoorts?

Hooikoorts is een allergie en een steeds terugkerend fenomeen zolang men de psychologische oorzaak en zijn sporen niet oplost. In werkelijkheid zijn allergieën altijd gebaseerd op sporen waarbij het onderbewuste “alarm” roept. Sporen ontstaan op het moment van een shock of trauma waarbij het onderbewustzijn alle begeleidende elementen van deze shock of trauma opslaat. Dat is in een rubriek "alarmsignalen" van het langetermijngeheugen. Het onderbewustzijn roept deze alarmsignalen weer op als we met deze sporen in contact komen. We weten dit niet bewust als we er mee in contact komen.

Begeleidende omstandigheden kun je het beste vertalen in de zin van alle zintuigelijke indrukken of waarnemingen die tijdens en rond het conflict of trauma zijn waargenomen. Ook dit gebeurt veelal totaal onbewust. Bij hooikoorts gaat het voornamelijk over pollen, van grassen, bomen zoals bijvoorbeeld de berk, schimmelsporen in de lucht, parfum, stof, een bepaalde soort muziek, weersomstandigheden, bepaalde stemmen of geuren, voedingsmiddelen enzovoort.

Het gebeurd vaak dat mensen die net een intoxicatieschok hebben gehad zoals chemo bijvoorbeeld, dat het voedsel dat de patiënt heeft gekregen terwijl hij nog misselijk was, dit als een spoor of allergie opgeslagen wordt tegen deze voedingsmiddelen. Sporen kunnen eveneens ontstaan door lichamelijke ervaringen zoals honger, koude, hitte, volle maag, nat haar, koude handen enzovoort. De perceptie dat gevormd wordt door shock of het trauma is steeds subjectief.

Een kind bijvoorbeeld kan verschillende indrukken verzamelen over gebeurtenissen. Is bijvoorbeeld het eerste contact met water positief, zal dit ervoor zorgen dat het kind later in zijn leven zich steeds goed zal voelen in het water. Is er tijdens het eerste contact een negatieve indruk zoals bijna verdrinken zoals dit bij mij is gebeurd, dan ontstaat er een grote angst voor water en wordt dit water een spoor. Dat kan resulteren dat je nooit leert zwemmen of iets dergelijks omdat je bang bent van het water. Wordt je geconfronteerd met water kan er een vloeistof conflict ontstaan dat op het nierbasisweefsel neerslaat met necrose van het nierbasisweefsel tot gevolg. Het spoor “water” wordt opgeslagen in het onderbewuste. Naarmate dat ik opgroeide herinnerde ik mij dit niet echt bewust meer, maar het onderbewuste herinnert zich dat wel waardoor ik stress en verhoogde hartslag krijg bij het zien van zwembaden. Dit heb ik wel ondertussen opgelost

Zodra je later in je levenservaring met een gelijkaardige zintuiglijke indruk in contact komt dat ooit met deze shock of trauma door het onderbewuste is gecorreleerd, zal er een waarschuwingssignaal uit de database van het onderbewuste geactiveerd worden. In de trend van: “Conflict LXQ”: speciaalprogramma ogenblikkelijk starten”. Door dit spoor van het conflict of trauma herinnert het onderbewuste zich het causale conflict of trauma en wordt het zinvol biologisch speciaalprogramma opgestart. De meeste conflicten en trauma’s verzamelen we tijdens onze kinderjaren waarvan we een groot deel op bewust niveau gewoon vergeten zijn. Eigenlijk zullen deze trauma’s en schokken ons karakter beïnvloeden en de causale oorzaak zijn van vele allergieën of hooikoorts.

Sporen veroorzaken opnieuw als recidief het conflict in het onderbewuste. Sporen of recidieven vormen de basis van hooikoorts en andere allergieën

Een voorbeeld van een schimmelallergie uit het archief van Dr. Hamer:
Een student woont een jaar lang in een vakantiehuisje. Het huisje is moeilijk te verwarmen en een muur is deels door schimmels overgroeid. Op een dag heeft de student hevige ruzie met zijn vriend in dit huisje. De student lijdt aan een stinkconflict in de trend van “ik heb mijn neus vol van deze kerel”. Als spoor zet zich vast: schimmelsporen in vochtige ruimtes. Sindsdien is deze student allergisch voor schimmels en vochtige ruimtes.

Het biologisch conflict bij hooikoorts met betrekking op het neusslijmvlies
Het conflict heeft met het neusslijmvlies te maken en gaat over een geurconflict of geurbrok. Soms kan ook het oogbindvlies erbij betrokken zijn. Als men naar de dierenwereld kijkt kan dit conflict opgeroepen worden door de geur van een naderend roofdier of de geur van giftige dampen. Dit programma is eveneens aanwezig bij de mensen en dat vertaalt zich  in geur-problemen of een potentiële bedreiging. Als we een concurrent of tegenstander op je werk, school, relatie of thuis “ruiken”, kan dit door het onbewuste als een potentiële bedreiging gezien worden. Het kan eveneens gaan om een stink conflict, zeker als een specifieke geur of toevallig voorbijvliegende “pollen” geassocieerd wordt met gevaar. Het onbewuste kan hierin niet nuanceren en kan alleen maar ervaringen met elkaar koppelen. Daarom kan blootstelling aan sigarettenrook een conflict veroorzaken als je overtuigd bent dat sigaretten longkanker veroorzaken.

Het onderbewuste is niet in staat om het stinkconflict te onderscheiden van overdrachtelijke emotionele zaken zoals “de neus ervan vol hebben”, “dit stinkt”, “ik heb er genoeg van”. Iemand die vervelend is kan bij de ander een stinkconflict veroorzaken. De uitspraak “daar zit er een luchtje aan”. Als er daarbij pollen ‘toevallig’ bijkomen, zetten deze pollen zich als sporen vast in het onderbewustzijn. Een stinkconflict treft steeds de beide kanten. Als enkel de linker- of rechter neusholte is aangedaan kan men de lateraliteit gebruiken om sneller het conflict en zijn sporen te traceren.

Zelf heb ik een jonge vrouw geholpen die elk jaar in juni last had van hooikoorts door bloeiende bomen. De hooikoorts was begonnen tijdens haar kindertijd toen de leraar haar in juni had gebuisd op haar examen. Ze had enorm hard haar best gedaan maar had ook problemen met deze leraar die niet echt op haar gezicht kon kijken. Heel haar vakantie was verpest. Toen ze buiten liep was het goed en zonnig weer, vlogen de boompollen in het rond. Deze pollen hebben zich vastgezet als spoor in haar onderbewuste. Elk jaar rond hetzelfde tijdstip als deze bomen gaan bloeien en pollen afgeven, werd dat door het onderbewuste gezien als gevaar “voor het verpesten van haar vakantie”. Door dit inzicht is de jonge vrouw uiteindelijk van haar hooikoorts afgeraakt. EFT is enorm waardevol om van allergieën en hooikoorts af te komen eens je de causale oorzaak hebt begrepen.

Het volledige artikel over hooikoorts met alles wat je kunt doen zal in de loop van volgende week op mijn website te lezen zijn.
Warme groet Daniël, de eeuwige student

Geen opmerkingen:

Een reactie posten