vrijdag 23 februari 2024

Het bedrijfsleven

 "Hema is een zure vrucht van het stakeholderskapitalisme"

...
De investeringsmaatschappijen hebben bepaald dat alle bedrijven zich moeten houden aan globalistische spelregels, zoals de Enviromental, Social en Governance (ESG)-criteria. Dit zijn special voor het bedrijfsleven ontwikkelde tools die weer onderdeel zijn van de overkoepelende Sustainable Development Goals (SDG) van de VN, de hervormingsagenda die over de hele wereld wordt opgelegd.

"Het bedrijfsleven is de drijvende kracht geworden achter deze politieke agenda, die zo op volledig ondemocratische wijze wordt doorgevoerd", aldus Van Bokhoven. "Dit principe noemen ze 'stakeholderskapitalisme', een term die komt van het World Economic Forum (WEF). Wat ze bedoelen is dat bedrijven niet bedoeld zijn om alleen winst te maken, maar zich moeten inzetten voor het inrichten van de maatschappij.

Het klinkt allemaal heel goed, verkapt in initiatieven met boodschappen als de wereld beter maken. Maar het is inmiddels verworden tot totale bemoeienis van het bedrijfsleven met de koers van de wereld. In werkelijkheid spreken we van verkapt marxisme of communisme. Hema is een zure vrucht van stakeholderskapitalisme."

Bron: De Andere Krant, 17 februari 2023

https://t.me/ditishetnieuws

Geen opmerkingen:

Een reactie posten