vrijdag 1 maart 2024

Zonnepanelen achterhaald

 

Het is zover. Leve de zonnepanelen, zeker de smart meters, want hier wordt aangegeven dat de zonnepanelen uitgezet kunnen worden.
Het is toch bij de wilde beesten af.
Ik heb heel vroeg zonnepanelen aangeschaft    ( ik heb ze al 12 jaar, dus goed aan verdiend),  toen ik ook nog niet wist dat de cabal alle leveranciers in hun zak hadden en er dus veel aan verdienden.
Nu blijkt dat zonnepanelen, net als de elektrische auto's, een achterhaald  zgn voordeel geeft.
Ik heb al eens aangegeven dat er ook nog eens, zonnepanelen belasting aankomt, zelfs schoonheidsbelasting omdat de overheid gaat vinden dat de daken minder mooi zijn geworden. Ook komt de tijd dat , als je terug levert je A, een klein bedrag krijgt, B, betalen moet voor het gebruik van het net en C,  btw moet afdragen omdat je stroom levert.
Daarnaast is het zo dat oude zonnepanelen niet recyclebaar zijn ( milieu probleem) en dat vrije energie er aankomt.
Ook het feit dat met zonnepanelen een warmtepomp moet laten functioneren. Dat gaat niet omdat de zonnepanelen overdag werken en niet in het donker.
Met een accupakket zou het kunnen ( echter de capaciteit van dit systeem is niet genoeg en als het vriest komt de temperatuur van het huis niet boven de 17 graden), maar een accupakket kost minimaal 12000 euro, wat een terugverdientijd wel erg lang maakt.
Tot zover maar weer.
Marbo

Geen opmerkingen:

Een reactie posten