vrijdag 29 maart 2024

Nocebo placebo effect

 

Het nocebo effect. Deze blog gaat over de kracht van overtuigingen. Overtuigingskracht wordt vaak onderschat. Onlangs las ik het verhaal over een arts die een röntgenfoto liet maken van zijn longen. Daarop bleek een donkere vlek aanwezig te zijn die men herkende als een longkanker. Door deze diagnose stortte de innerlijke wereld van de arts in en binnen twee maanden overleed deze arts. Toen men iets later van dezelfde arts oudere röntgenfoto’s ontdekte die meer dan 30 jaar oud waren, bleek hetzelfde vlekje reeds aanwezig te zijn, dat eigenlijk toen over het hoofd was gezien.

Dit is een voorbeeld van hoe krachtig de geest kan zijn, echter in negatieve zin. Het nocebo effect geheten. Hoe een negatieve overtuiging je ziek kan maken en zelfs doden. Omgekeerd, hoe het placebo effect jou kan genezen en levensvreugde kan geven is ook een typisch voorbeeld hoe sterk de kracht is van overtuigingen van de geest.

Veel artsen en zorgverleners beseffen vaak niet hoe diagnoses en prognoses een negatief effect hebben op de innerlijke belevingswereld van de patiënt met ernstige gevolgen. De diagnose - U heeft nog ongeveer 5 maanden te leven - en hoe vaak heeft het onderbewuste van de patiënt zich daar ook keurig aangehouden?

Ik durf te beweren dat we bijna allemaal in meer of mindere mate lijden aan het nocebo effect. Door indoctrinatie van de medische universitaire wetenschap, de media, de televisie enzovoort. Zelfs artsen en zorgverleners lijden hieronder. Nooit een steen gooien naar deze mensen. Het is het instituut achter de medische wetenschap die maar al te goed weet hoe overtuigingskracht in zijn werk gaat.

Hoeveel negatieve boodschappen hebben we in onze jeugd niet te horen gekregen? Hoe jonger we waren hoe meer we die geloofden. Veel van deze boodschappen zijn we ons niet meer bewust. Ze zitten opgeslagen in ons onderbewuste en bepalen nog steeds hoe we naar onszelf en de wereld om ons heen kijken. We zien en ervaren de wereld gekleurd door onze overtuigingen.

Mochten onze negatieve overtuigingen wegvallen die geïndoctrineerd zijn door de medische universitaire wetenschap, dan kunnen er werkelijk wonderen gebeuren. Zo kunnen er heel wat spontane remissies ontstaan. Dat is een term die gebruikt wordt als artsen niet kunnen verklaren dat sommige terminale mensen toch genezen. En ja, je raad het al, daar geeft de medische universitaire wetenschap natuurlijk geen aandacht aan, laat staan dat ze dit echt gaan onderzoeken.

Wat blijkt? Sommige van deze terminale patiënten hebben niets meer te verliezen. Daardoor zijn deze mensen plotseling in staat om de onderliggende overtuigingen die hen ziek hebben gemaakt, los te laten. Ze gingen dan met volle teugen van het resterende leven genieten en deden geen concessies meer aan hun authenticiteit.

Ik weet dat het moeilijk is om beperkende overtuigingen los te laten. Omdat de manier waarop ze ons leven vorm hebben gegeven, de buitenwereld, de mensen daarin, een weerspiegeling zijn van onze binnenwereld met zijn overtuigingen. De buitenwereld bevestigt keer op keer jouw innerlijke wereld. Daarom zijn reizen helend omdat je even weg bent uit de omgeving dat je vastgepind houdt in je oude denken en doen.

In wezen zijn we groot. Het is ons onvermogen om elkaar echt te kunnen zien waardoor we elkaar kleiner houden dan we wezenlijk zijn. Ik denk dat als we echt kunnen zien dat iedereen die we ontmoeten een zoon of dochter van God is, een wonderdoener, we het de ander mogelijk kunnen maken dit ook tot uitdrukking te brengen.

Geef geen aandacht meer aan diagnoses of prognoses, ze zijn zo ziekmakend en dodelijk, en dat weten artsen en zorgverleners dus niet. Wees voorzichtig met wat je zegt. Warme groet Daniël

Hierboven wordt vermeld over de overtuigingen , ook invloeden van buitenaf. Ja, die overtuigingen zitten vast in je onderbewustzijn, waar ik het al vele malen over heb gehad.

Als je het onderbewustzijn verdeeld in een vast gedeelte en een variabel deel.

Het vaste deel kun je vergelijken met het besturingssysteem van je computer. Dat is niet te veranderen, ook niet als je je computer uitzet (=rom van de computer)

Het variabele deel is vergelijkbaar met het tijdelijke geheugen van de computer. Als je die uitzet is dit deel ook leeg( ram deel van de computer).

Het vaste deel van je onderbewustzijn bevat jouw intuitie, je talent, je eigenlijke ik, jouw gevoel, je karma, jouw onafhankelijkheid, etc. dit staat vast en komt tot uiting als je je hoofd leeg maakt, nergens aan denkt, een lange wandeling maakt zondrr gedachten, mediteert, etc. dit deel is jouw belangrijkste deel wat je eigenlijke en innerlijke gedrag bepaalt.

Het variabele ceel zijn de indrukken die je in je leven meekrijgt en ervaart: opvoeding, opleiding, ervaringen, indrukken, bepalingen van andere mensen, training, gewoontes, relaties.

Dit deel kan jouw gedrag totaal bepalen, omdat je onderbewustzijn deze indrukken jou als opdracht geeft.

Maar gedraag je je dan conform je innerlijk, je vaste onderdeel van je onderbewustzijn? Dat kan, maar is meestal niet zo.

Hoe bereik je dan je vaste onderbewustzijn en schakel je het variabele onderbewustzijn uit?

Wel, uitzetten kan niet, want het blijft altijd aanwezig, masr je kan het wel naar de achtergrond duwen.

bv. mediteren, lange wandeling maken, vlak voor je gast slapen en vlak nadat js wzkker benf: je cenkt nergens aan en je voelt wat je wilt.

Ga maar eens een wandeling maken of fietstocht en denk nergens aan. Plotseling schiet in je gedachten de oplossing naar voren, waar je al die tijd mee worstelt.

Je zet je variabele deel dan even opzij en jouw vaste deel van je onderbewustzijn neemt het over.

Jouw onderbewustzijn heeft alle oplossingen, ook het genezings proces.

Het is zo krachtig dat je verbaast zult zijn welke kracht je er uit kan putten zowel qua positieve wensen als genezende kracht.

Tegenwoordig in de huidige tijd wordt zoveel met het NOCEBO EFFECT gewerkt, waardoor veel mensen ziek zijn ( zie ook hiervoor).

Bijna iedereen heeft wel eens van het placebo pilletje gehoord= placebo effect= zogenaamd een geneesmiddel wat je beter maakt, maar is alleen een soort snoepje waar niets inzit.Echter hierdoor voel je je veel beter.

Jouw onderbewustzijn denkt het ook en maakt je beter.

HOE MOOI IS DAT.











Geen opmerkingen:

Een reactie posten