Daniel Derweduwen kan momenteel niks op zijn Facebook posten. Deze tekst is van zijn Telegram kanaal afkomstig:
De zonnebril
De zonnebril heeft zijn nut tijdens het autorijden of in het hooggebergte als je over gletsjers en sneeuw loopt. In de lage landen is het wijzer om je ogen te laten aanpassen aan ons zonlicht zodat het lichaam goed vitamine D en vitamine A kan synthetiseren. Op dit moment hebben veel mensen een chronisch tekort aan vitamine D terwijl het al een hele tijd mooi weer is. Hoe komt dat? Er zijn twee onnatuurlijke factoren: de zonnebril en zonnebrandcrème.
Het zonlicht dat de ogen ontvangt gaat via de optische zenuw naar de klieren in de hersenen. De ogen werken als een fotolens en zijn in staat om het hele lichtspectrum in verschillende gekleurde lichtstralen te splitsen. Deze gekleurde lichtstralen worden gecodeerd in de hersenen, en wanneer ze in de pijnappelklier binnenkomen worden ze vervolgens doorgegeven aan de organen en weefsels van ons lichaam. Bijvoorbeeld: de bijnieren hebben voornamelijk het rode lichtspectrum nodig om goed te functioneren, hartweefsel heeft het gele lichtspectrum nodig en de lever het groene lichtspectrum. De lederhuid (de laag onder de opperhuid) heeft het ultraviolette licht nodig om vitamine D en A te synthetiseren. Niets voor niets dat er zoveel culturen zijn die elke dag in de vroege ochtend of avond naar de zon staren. Zonnestaren revitaliseert zowel de staafjes als de kegeltjes in de ogen. Ik doe dit ook en je zicht verbetert gewoon.
Wat factcheckers dus niet weten is dat zonnebrillen het ultraviolette licht tegenhouden, waardoor het lichaam dit ultraviolette licht niet via de optische oogzenuw binnenkrijgt. Melanocyten van zowel de lederhuid als de opperhuid kunnen moeilijk extra melanine en vitamine D aanmaken. Ook als de huid rechtstreekse zonnestraling ontvangt. Melanine is de stof die de bruine kleur geeft aan de huid. Melanine beschermt de huid tegen teveel zonnestraling. Dat betekent dat het lichaam op natuurlijke wijze kan aanpassen aan de zon naarmate de lente vordert met een steeds sterker wordende zonnekracht. Het is vooral ultraviolet A die verantwoordelijk is voor de bruine kleur van de huid. Ultraviolet B is belangrijk voor de synthese van vitamine D. Het uiterst weinige ultraviolet C dat het aardoppervlak bereikt is net voldoende om bacteriële flora’s in het lichaam in evenwicht te houden. Het ultraviolet C kan door de huid in het lichaam binnendringen.
Geen enkel dier in de natuur draagt zonnebrillen of smeert zich in tegen de zon. Dieren en planten blijken toch geen last te hebben van de zon. Besef dat de huid insmeren met zonnebrandcrème en het dragen van zonnebrillen een grote verstoring veroorzaken in de natuurlijke zonbescherming van het lichaam zelf. Het is namelijk zo dat je altijd eerst verbrand wordt door teveel ultraviolette B. Deze verbranding (rode huid) door ultraviolet B is niet schadelijk, wel enorm pijnlijk. Je gaat na een week beginnen vervellen en de opperhuid wordt daardoor eens goed vernieuwd. Dat is de reactie van het lichaam om door middel van deze hevige pijn jou te verplichten uit de zon te gaan. Het lichaam doet dat om te voorkomen dat je te lang blootgesteld wordt aan ultraviolet A, dat wel schade aan de huid kan veroorzaken. Je kunt op deze wijze nooit verbranden door ultraviolet A, omdat je altijd eerst verbrand door ultraviolet B, dat enorm pijnlijk is, maar niet schadelijk is.
Veel zonnebrandcrème beschermen jou tegen voornamelijk ultraviolet B waardoor je geen vitamine D kunt synthetiseren. Vitamine D is juist belangrijk voor de bescherming van de huid tegen de zon. Door de zonnebrandcrème kan het lichaam jou dus niet meer beschermen tegen te hoge dosis ultraviolet A. Je kunt dus niet door ultraviolet B verbranden, waardoor je te lang in de zon blijft en het risico loopt te verbranden door ultraviolet A die geen pijn doet!!!, pas achteraf doet het pijn, maar dan is het te laat!!! Je hebt ook zonnebrandcrème die zowel ultraviolet A als B tegenhoudt, maar dit heeft ook tot gevolg dat je lichaam geen vitamine D kan synthetiseren en met een grote vervuiling achterblijft door de vele gifstoffen die in deze smeersels zitten.
Bovendien bevat zonnebrandcrème nanodeeltjes en andere chemische stoffen die lichaamsvreemd zijn (dat betekent dus dat het giftig is voor het lichaam). Als je dan nog weet dat de huid tijdens de nacht een functie heeft om te ontgiften, maar niet overdag, dan weet je ook dat je overdag op de huid geen lichaamsvreemde stoffen moet smeren. Overdag neemt de huid stoffen op die in de bloedbaan terechtkomen. Dus wat je overdag op je huid smeert, moet je ook op je patatten en groenten kunnen toevoegen en opeten. Patatten met zonnebrandcrème, ziet er niet smakelijk uit. Onthoud dit als basisregel voor je eigen gezondheid.
Belangrijk: Als je jouw lichaam niet kan laten wennen aan de zon tijdens de winter en het voorjaar, doordat je op kantoor werkt bijvoorbeeld, dan is het beter om de zomerzon overdag te vermijden. Zoek de schaduw op en bescherm je met kledij. De ochtend- en avondzon in de zomer is dan ideaal (tijdens je vakantie bijvoorbeeld) om je lichaam dan geleidelijkaan te wennen aan zonlicht zodat het vitamine D kan synthetiseren. Gebruik kokosolie of jojobaolie om op de huid te smeren, je kunt vitamine D blijven synthetiseren en deze oliën houden je huid vochtig en hebben ook een afkoelend effect. Deze oliën kun je ook consumeren met patatten. Voel je de zon prikken op de huid? Luister naar je lichaam, ga uit de zon!!!!!
Onthoud: de zon is niet verantwoordelijk voor huidkanker, het is onze levensstijl en biologische conflicten die verantwoordelijk zijn voor huidkanker en dat heeft niets met de zon te maken. Huidbeschadiging door ultraviolet A door zonnebrandmiddelen te gebruiken en zonnebrillen te dragen (verkeerde levensstijl) kan door het lichaam als een aanval worden ervaren. Platenepitheelkanker en witte huidkanker hebben te maken met scheidingsconflicten van de opperhuid en zijn in feite niet eens kankers. Melanomen daarentegen hebben met de lederhuid te maken waar vele melanocyten aanwezig zijn, vandaar dat pokken, lepra en melanomen ook bruin van kleur zijn. Het biologisch conflict bij melanomen gaat over aanval, schending van de integriteit en/of bezoedeling. Beschadiging van de lederhuid door ultraviolet A is een correlatie met melanomen, niet de causale oorzaak zoals factcheckers dit zeggen. Trouwens, melanomen komen ook op plaatsen voor die nooit door het zonlicht beschenen worden, wat een contradictie, wel om eens goed over na te denken. En hoeveel bouwvakkers die de hele zomer lang in de volle zon werken en donkerbruin van kleur zijn geworden, hebben last van huidkanker? Echt niet veel, tenzij ze aan biologische conflicten lijden dat de causale oorzaak is van huidkanker. De onderste laag van de opperhuid (kiemlaag) bevat ook melanocyten, niet in dezelfde hoge concentratie als in de lederhuid.
#huidkanker #zonnebril #zonnebrandcreme #germaansegeneeskunde #GNM
Geen opmerkingen:
Een reactie posten