dinsdag 4 juli 2023

Begrip immuniteit is gewoon misleidend

 Het misleidende begrip immuunsysteem waarmee mensen de oorzaak van ziekte buiten zichzelf plaatsen. Immuniteit of het immuunsysteem is een grote onbewezen hypothese waarmee men het aspect van de bewuste en onbewuste geest negeert. Het begrip immuniteit veroorzaakt het ‘dualistische denken’ dat het lichaam zich continu moet verdedigen tegen vijandige microben, kankercellen en gifstoffen. Het begrip immuniteit zou wel eens kunnen verliezen tegen deze kwaadaardige microben, kankercellen en gifstoffen waarmee we dan automatisch denken dat ziekte of kanker slecht zou zijn. Zo blijven we denken dat ziekte altijd moet worden bestreden. 


Dankzij het begrip van immuniteit gaan we altijd oorzaken fantaseren waarmee we in slachtofferschap terechtkomen. We blijven denken dat de ziekte ontstaat door externe factoren. O, wat doet het lichaam mij weer aan, het werkt weer niet goed omdat de immuniteit faalt. Mensen denken dat ziekte een aberratie is, iets dat geen functie heeft, iets dat zinloos is. Dit ontstaat als je gelooft in een immuniteit die verzwakt is en kan falen waardoor men ziek wordt. Op deze wijze sta je mijlenver weg van echte gezondheid.


Als men het aspect van de geest bij het ziekteproces betrekt kan men ontdekken dat ziekte en kanker wel degelijk een functie hebben. De functie van ziekte en kanker is om te kunnen overleven en is door de natuur nooit kwaadaardig bedoeld. Door symptomen te creëren kan het lichaam lichaamseigen bacteriën activeren die onze weefsels terug in oorspronkelijke toestand gaan herstellen, nadat een shock in de geest is verwerkt. Think outside of the box waarbij je de ziekte kunt zien als een onderdeel van een proces dat leidt naar gezondheid en waar het begrip immuniteit inderdaad totaal zinloos is, het begrip immuniteit is gewoon misleidend. 


Je begrijpt dat door het begrip ‘immuniteit’ het onmogelijk wordt om holistisch te gaan nadenken. Je blijft in het dualistisch gedachtegoed hangen dat iets slecht of goed zou kunnen zijn. De oorzaak van ziekte buiten jezelf leggen in plaats van een inspanning te doen om het zoeklicht in jezelf te richten.  


Het leven ondersteunt ons op elke mogelijke manier, maar we begrijpen dat niet meer omdat we dualistisch zijn gaan denken in termen van immuniteit, ziekteverwekker, besmetting, infectie, antilichamen, antistoffen enzovoort. We denken dat ons immuunsysteem de kwaadaardige microben aanvalt en opruimt terwijl microben juist onze vrienden zijn. Het gaat zelfs zover dat we beginnen te denken dat het immuunsysteem ons lichaam kan aanvallen. Zo kom je in nog grotere angsten terecht. Als je denkt dat je door een kwaadaardige bacterie geïnfecteerd bent, omdat je door een teek of spin gebeten bent, en je immuniteit is verzwakt, dan kun je niet meer ontsnappen aan de besmetting. Precies dat is de kern, de causaliteit van Lyme. Als je gelooft dat je immuunsysteem je eigen lichaamsweefsels aanvalt, dan zit je vast in je geest of ontstaat angst om vast te komen zitten. Je blokkeert omdat je denkt dat je immuniteit jou aanvalt. De causale oorzaak van MS en ALS waarbij het zenuwweefsel niet goed meer kan functioneren.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten