zondag 4 december 2022

Eerst alles afbreken dan de nieuwe weteld opbouwen

 ❤️ Hoe zit het nou in elkaar ??? ❤️ 

Van oud naar nieuw, het kan niet zonder elkaar. 
Het heeft elkaar nodig, er zitten verbanden in.  
Misschien kan dit berichtje je helpen.  
In de lichtpuntjes lees je dat er in ons landje veel kapot gemaakt wordt. 
Wat het bijzondere van het die processen is, is dat de processen elkaar nodig hebben. Wij kunnen wel willen dat het licht het nu overneemt, maar het is de tijd niet. 
Alles “moet” uiteenvallen. De zorg, het onderwijs, de ziekenhuizen, om er maar een paar te noemen. De zorg kan alleen maar geheel vernieuwd worden wanneer ze eerst volledig “kapot” is gegaan. Wanneer dat namelijk niet gebeurt, blijft de bureaucratie bestaan. Door het eerst helemaal kapot te laten gaan, komen er mensen die met hart en ziel (via de nieuwe wereld) gaan beginnen met de zorg waar wij al jaren naar uitgekeken hebben. Hetzelfde met het onderwijs. Kinderen krijgen niet het onderwijs waar de nieuwe mens van droomt. Klaargestoomd worden de kindertjes en als je niet in het plaatje past val je buiten de boot. Door het onderwijs uiteen te laten vallen, kan er opnieuw gestart worden volgens de nieuwe wereld. Ook bij de ziekenhuizen ga je nu sluitingen zien. De kleine ziekenhuizen verliezen het van de grote. Maar in de kleine ziekenhuizen kan dan gestart worden met med beds. Dus wanneer het niet totaal uiteenvalt, kan je niet zonder die oude verwrongen maatschappij verder. Het moet totaal uiteen vallen. Dan kan je op nieuwe fundamenten beginnen. Bureaucratie heeft met geld en afschuiven van verantwoordelijkheden te maken. Dat heeft niets met het hart te maken en het werken met hart en ziel. Dat zijn tegenovergestelde werelden. Dus zal de eerste volledig afgebroken moeten worden om plaats te maken voor het nieuwe, vanuit het hart gedreven. 
Ja het zal pijn doen wanneer er iets uiteenvalt waar je een beroep op wilde doen, maar dat heeft alles met de processen te maken. Dat is de periode waar wij nu in zitten. Het is niet anders. Het werkt zoals het werkt.  
Hoop dat ik hiermee wat verlichting heb mogen geven. 
Bewaar het evt. om het door te kunnen geven of te herlezen wanneer het je even te veel wordt. 
Martha Krul 03/12/22 Je kan mij o.a. vinden via Telegram:  https://t.me/marthakrul

Geen opmerkingen:

Een reactie posten