zaterdag 27 april 2024

Inkomen willem

 Even een opm vooraf.

Als we de royals afschaffen zijn dit dilemma ook kwijt.

Betalen wij via de belastingen wel hen??

Met een druk op de knop wordt de staatsbegroting met 3 nullen extra, flink ruimer.

Dus waarom betalen we belasting als ze hierdoor voldoende in de slappe was zitten.

Ach de invloedrijke mensen ( niet van de cabal) dienen hiervoor ingeschakeld te worden, zoals vrije advocaten, vrije rechters, nieuwsmedia, en Thierry Baudet met zijn club.

We zien nu ook dat het  moeilijk is om die valse groep mensen weg te krijgen.  Zoals DjT steeds zegt, je moet het de mensen laten zien hoe vals die lui zijn om de bevolking mee te krijgen.

Want de bevolking is al honderden jaren gehersenspoeld over de cabal matrix dat het voor veel mensen moeilijk is hun valse zaken te kunnen zien. Cognitieve DISSONANTIE wat eigenlijk het zelfde is als kop in het zand, dan zie je niks.

Als we kunnen bereiken dat ze hun kop uit het zand trekken, kunnen ze zien wat er gebeurt.

Een mogelijkheid is een schop onder hun kont geven, dan komen ze wel.

-----


Bron: Petra Brekelmans Vdf Kuijpers op fb


Dus we hebben Willem Alexander, Maxima, Amalia en Beatrix die jaarlijks een flinke som geld ontvangen als onbelaste uitkering. Wat zijn nou die bedragen?


Willem Alexander krijgt maar liefst € 6.795.000 per jaar

Maxima strijkt € 1.174.000 per jaar op

Amalia komt weg met € 1.831.000 per jaar

Beatrix pakt ook nog eens € 1.840.000 per jaar mee. 

Dat zijn behoorlijke bedragen, nietwaar?

Nou, maar liefst € 11.640.000 bij elkaar opgeteld in 2024.


‘Gelukkig’ genieten de leden van het Koninklijk Huis sinds 1815 een vrijstelling voor de belastingplicht. In de Grondwet is namelijk een aantal belastingvrijstellingen vastgelegd:

- over de uitkeringen (zij betalen hierover geen loon- en inkomstenbelasting);

- over de vermogensbestanddelen die dienstbaar zijn aan de uitoefening van hun functie;

- Beatrix en Willem-Alexander hoeven geen successierechten te betalen over hun erfenissen of schenkingen van andere leden van het Koninklijk Huis;

- Er bestaat een mogelijkheid om via de wet zelfs nog verdere belastingvrijstellingen toe te kennen.

Over andere inkomsten dan de uitkering en over privé-vermogen schijnen de betreffende leden van het Koninklijk Huis wel belasting te moeten betalen.

In 2016 is er overigens een motie aangenomen waarin de regering wordt verzocht een voorstel te doen hoe de belastingvrijstellingen van de Koning, de Koningin en de voormalige Koningin ongedaan kunnen worden gemaakt. Tot nu toe geldt dat de belastingvrijdom alleen kan vervallen wanneer ze in de toekomst niet het privé-vermogen of privé-inkomsten zouden moeten aanspreken voor het uitoefenen van hun ‘functie’.


En dan kunnen we ons afvragen: Wat doen ze precies ‘in functie’ om al dat geld te rechtvaardigen? Ze hebben geen 'normale' baan zoals de meeste mensen, ze hoeven niet elke dag naar kantoor te gaan of achter een bureau te zitten. Nee, ze hebben een baan die voornamelijk bestaat uit het bijwonen van evenementen, het knippen van linten en het schudden van handen. Klinkt dat als een fulltime job van miljoenen euro's waard?


Al in 1972 werd er nagedacht over hun eventuele belastingplicht. Zodat ook zij, net als het ‘gewone volk’ belasting zouden moeten gaan betalen. Ook werd een nogal twijfelachtige constructie bedacht zodat ze er in financiële zin niet op achteruit zullen gaan. Eerst hun uitkering verhogen met een X-bedrag zodat ze ná belastingbetaling er in financiële zin niet op achteruit zullen gaan. Zij moeten per slot van rekening wel hun (torenhoge) rekeningen kunnen blijven betalen, maar liefst € 9.187.000. En dan houden ze gezamenlijk een ‘schamele’ € 2.453.000 over.


Bron: https://www.parlement.com/id/vh8lnhrrs0qs/uitkeringen_leden_koninklijk_huis


Laten we eerlijk zijn, dit is gewoon een toneelstukje. Een stukje theater waarbij de hoofdrolspelers toevallig van koninklijke bloede zijn. En wie betaalt de rekening voor dit theater? Juist, jij en ik, de belastingbetalers. We werken ons een slag in de rondte om ervoor te zorgen dat deze mensen in weelde kunnen leven, terwijl wijzelf maar net de eindjes aan elkaar kunnen knopen. Het is moeilijk te begrijpen waarom we zoveel geld uitgeven aan een koningshuis, vooral als je bedenkt dat veel mensen het financieel zwaar hebben. Terwijl de koninklijke familie in weelde leeft, moeten anderen de eindjes aan elkaar knopen. Is dat rechtvaardig? Is dat eerlijk?


Het is tijd om dit theaterstukje eens kritisch te bekijken en ons af te vragen of we het ons nog kunnen veroorloven om zoveel geld uit te geven aan iets dat in feite niets meer is dan een show. 


Al dat geld zou beter besteed kunnen worden aan zaken die écht belangrijk zijn en waar het volk écht wat aan heeft in plaats van al dat gewuif vandaag op koningsdag bijvoorbeeld.


Blijf alert, blijf kritisch.

Petra ❤

Geen opmerkingen:

Een reactie posten