donderdag 30 november 2023

Zonnebril

 Even wat anders.

Weten jullie dat het dragen van een zonnebril het verwerken van zonnestralen beïnvloed?

In je ogen  zitten ontvangzenuwen die het zonlicht meten en die ervoor zorgen dat aan de huid doorgegeven wordt dat er melanine aangemaakt moet worden, wat een hormoon is om het bruin worden van de huid bevordert. Dit bruin worden is juist een bescherming van de huid tegen teveel zonlicht.

Draag je nu altijd een zonnebril tegen de zon, dan zullen die receptoren niet geactiveerd worden en zal er veel minder bruinig van de huid plaatsvinden. Dat betekent weer dat je eerder verbrandt.

Niet alleen dat je eerder verbrandt, maar ook dat je huid droger wordt en ook eerder huidaandoeningen kan krijgen.

Ik praat niet over huidkanker, want daar weet ik niets van.

Maar wat ik wel weet is dat teveel zonlicht je huid verleerd ( leerachtig wordt ) en ook nog meer infectiegevoelig. M.a.w. je immuunsysteem wordt ook aangetast. 

Je ziet hoe ver het kan gaan.

Dit soort feiten lees je amper of niet op Google, want ook Google is met het WEF verbonden en willen juist dat je zonnebrandcreme gebruikt ( verdienmodel).

Over zonnebrand crème iets korts :

Het is gebleken dat in deze crème vaak huidonveilige stoffen zitten ( ze praten over huidkanker) wat juist je huid gevoeliger maakt voor zonlicht.

Er zitten stoffen in die het zonlicht remmen of sterk verminderen, maar er zitten dus ook stoffen in die schadelijk zijn voor de huid.


Wees voorzichtig met smeren en gebruik het met mate.

Veel plezier in het prettige zonlicht.

Marbo lm.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten