vrijdag 15 september 2023

Het onderbewustzijn het RAM deel

 

In het vorige stuk heb ik het gehad over ons onderbewustzijn en wel dat gedeelte wat vaststaat, wat ons eigenlijke IK is, je ziel, je talent, je wezenlijke IK.


In dit deel wil ik het ook over je onderbewustzijn hebben , maar dan dat gedeelte waar het variabel is met gegevens.

Hiermee bedoel ik dat je allerlei gegevens van buitenaf opslaat die ook jouw gedrag beinvloeden.

Bv opvoeding, ervaring, invloeden van andere mensen, prestaties, geldbeluste zaken, partners en partnerkeuze en nog veel meer.


Je gedrag wordt voornamelijk bepaald door dit gedeelte in je onderbewustzijn, welke een direktere band heeft met je bewustzijn.

Omdat die direktere band er bestaat zul je ook jouw gedrag zien ten gevolge van dit gedeeltte van je onderbewustzijn.

Ik heb al verteld dat als je het RAM gedeellte stil laat vallen, uitschakelt, door hypnose, ontspanning, automatisme van beweging, leegmaken van het hoofd, vlak voor en na je slaap ( want dan is het RAM gedeelte niet of niet zo alert= aktief), dat je dan het ROM gedeelte naar voren trekt.

Bv, bij het intensief hardlopen, fietsen zit je in de automatische piloot en is jouw RAM gedeelte nauwelijks aktief. Op dat moment kunnen ideeen van het ROM gedeelte doorkomen.

Bv je worstelt met een vraagstuk en komt er moeilijk uit, dan kan het op dat moment juist de oplossing brengen doordat je gewaar wordt tijdens die inspanning wat de oplossing is.


Hierbij is je RAM geceelte niet aktief.

Wanneer is het RAM gedeelte dan wel aktief?


Wel als je praat met familie, of vrienden of met anderen en je krijgt raad van ze, dan wordt dat opgeslagen in het RAM gedeelte en jij gaat er naar handelen.

Ook de pleasers onder ons zullen dat heel sterk ervaren, omdat ze steeds de ander een pleziet willen doen, geen vervelende reactie van de ander willen.

Ook resultaten hebben invloed op je gedrag, bv, als je wedstrijden doet en je verliest, dan gedraag je je anders dan als je gewonnen hebt ( speelt ook mee dat je een ander= familielid teleurstelt ).

daarnaast spelen zoveel uitwendige zaken een rol dat jouw gedrag daarvan afhankelijk wordt.

Naarmate jij steeds maar weer het RAM gedeelte de overhand laat nemen, is je gedrag daarvan het gevolg.

M.a.w. Je gedrag wordt bepaald door buitenstaanders en gebeurtenissen van buitenaf, wat heel jammer is , want je bent niet jezelf.

Dit is ook een van de redenen dat mensen overspannen, burn out, gestresst, doorgedraaid zijn.

Ga danmaar eens onderzoeken waar het van komt.

Hier ligt een groot probleem, welke ik zie bij de psychiaters ( ik ben zelf psychotherapeut en behandel mensen met alternatieve methoden zoals hypnose, N.L.P., EMDR, regressie therapie, etc.) , die dan de detail problemen zoeken, waarmee ik bedoel dat bv. een oorzaak gevonden kan worden in de opvoeding, omgang met verkeerde mensen, pleasers gedrag, teveel luisteren naar “goece” raadgevingen, etc.

Echter , bijna alles is terug te voeren naar teveel invloed van het RAM gedeelte van je onderbewustzijn.

Alleen luisteren naar dit deel veroorzaakt dat je niet toekomt aan het luisteren naar je ROM, wat je eigenlijke IK is.


Veelal druist de invloed van je RAM bedeelte in tegen het ROM gedeelte, waardoor stress ontstaat en andere gevolgen.

Indien het RAM gedeelte juist in overeenstemming is met je ROM gedeelte bereik je het toppunt van je kunnen en zal je gelukkig zijn en slagen in je leven.

Dat slagen in je leven hoeft niet te betekenen, dat je rijk en machtig wordt, maar betekent dat je je innerlijk zodanig voelt dat je tevreden, gelukkig bent met vreugdevolle emoties en tevredenheid met de toestand waarin je leeft, met heel veel liefde.

Dan zul je ook een uitstraling hebben van liefde en genegenheid, en komen er mensen op je pad die jou hun verhaal gaan vertellen, kortom je zult een vertrouwde mens zijn. Jouw spreekwoord:

WIE GOED DOET, GOED ONTMOET is dan werkelijkheid geworden.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten