donderdag 16 mei 2024

Schofterig gedrag van de gemeente

 

Aan de gemeente Dijk en Waard

afdeling Heerhugowaard

parelhof 1


Heerhugowaard 15 mei 2024,


Gelieve deze brief naar de juiste afdeling te sturen.


Beste gemeenteraadsleden,



EEN GROF SCHANDAAL



Een grof schandaal wat ik nu weer te horen heb gekregen.

Ik ben een bewoner van de edelstenenwijk met een buurthuis “ de hoeksteen”.

Bij sommige mensen is een brief van de gemeente bezorgd waarin uitleg wordt gegeven dat de gemeente heeft bepaald dat er meer activiteiten in het buurthuis moet plaatsvinden.

Nu zijn “de reigerdalers”, zoals ik ze noem ( dat zijn bewoners die gehandicapt zijn en ondergebracht zijn bij “stichting Esdege-reigerdaal”), regelmatige gasten hier en hebben een vaste plek , wat voor hen heel belangrijk is , met een dagbesteding.


In die brief wordt gezegd dat “ na een goed overleg zijn we er niet uitgekomen” om de redenen aan te geven dat de reigerdalers er uit moeten.

Die reigerdalers komen er iedere dag en hebben ook hun activiteiten, bv lege flessen in de buurt ophalen, folders bezorgen, en binnen activiteiten= dagbesteding.

De uitdrukking “ goed overleg” brengt bij mij altijd een vieze smaak in mijn mond omdat ik weet dat de gemeente altijd dwang uitvoert en een besluit niet terugdraait. Dus goed overleg betekent in dit geval: hoe dan ook, de reigerdalers moeten weg, omdat er meerdere activiteiten moeten komen ( wie bedenkt zoiets???).

Ik denk dat de gemeente zichzelf hier in de voet schiet want, er is al zoveel geprobeerd aan activiteiten dat uitbreiding er amper inzit.

Waarom moeten die reigerdalers dan weg??

Het riekt naar discriminatie van deze groep.

Voor de buurt is het een gemis, want de activiteiten van de reigerdalers is een vast gegeven.

Trouwens , het lijkt mij dat de gemeente ook geld krijgt van deze groep en zullen de inkomsten van de op te starten activiteiten dit compenseren ?

Buiten het geldelijke vindt ik het een grof schandaal om deze groep de toegang tot buurthuis “de hoeksteen” te ontzeggen.


Wat zit er achter deze beslissing ?

Nu weet ik dat de overheid en dus ook de gemeente altijd te weinig geld heeft, nu zeker , omdat we overgaan naar de QFS , wat betekent dat het oude geld opraakt, zodat nieuwe bronnen aangeboord moeten worden. En nieuwe activiteiten betekent meer inkomsten???!!!

Is dat wel zo?

Gezien het verleden met het opstarten en uitproberen

van nieuwe activiteiten in buurthuis “ de hoeksteen” , waar al jaren mee aan de gang is gegaan, kan de verwachting uitgesproken worden, dat dit geen zoden aan de dijk zal zetten. Dan houden we over de discriminatie en uitzetting van de reigerdalers.

EEN GROF SCHANDAAL

Onze geldbeluste maatschappij, en zeker de overheid, waar de gemeente ook onder valt, werkt alleen maar met geldbedragen en kijkt totaal niet naar sociale en hulpbehoevende gemeenschappen.


Even een opmerking ter zijde:


Omdat ik ook in andere wijken loop , ontmoette ik ook mensen die door de gemeente schandalig worden behandeld.

Een voorbeeld.

Een bewoner wiens vrouw gehandicapt wordt, krijgt geen thuiszorg meer omdat er teveel drempels in huis zijn.

De man vraagt ( het is een huurwoning) aan de gemeente of zij die drempels weg kunnen halen, dus woning aanpassen voor rolstoelgebruik, en de gemeente weigert dat. Dus de vrouw krijgt geen thuiszorg. De man kan moeilijk zijn vrouw alleen verzorgen, dus moet er verhuisd worden. Dat kost altijd veel geld.

Goed, huis leeg en familie verhuisd naar een andere gemeente en huis waar wel zorg wordt verleend.

En wat doet de gemeente Dijk en Waard (heerhugowaard)?


Die gaat het verlaten huis verbouwen en alle oneffenheden aanpassen.

Dit kost de gemeente veel meer geld en heeft die familie schofterig behandeld.


Zo werkt blijkbaar de gemeente.


Terug naar “de hoeksteen”.

Ik en vele buurtbewoners, verlangen het terugdraaien van dit besluit en verlangen een schrijven naar Esdege-reigersdaal dat de reigersdalers welkom blijven in “ de hoeksteen”.

Bovendien een schadevergoeding voor de geleden schade, cq onwelvalligheid van het voornoemde gemene besluit.

Daarnaast een bericht in het stadsblad met een excuus.


De overheid is altijd erg goed geweest in het verdoezelen van hun maatregelen, dus het mooi maken voor de bewoners, maar in de achtergrond juist het tegenovergestelde uitvoeren.

( hier dus ook: vertellen dat er meer activiteiten komen, oh wat goed, maar verzwijgen dat de reigerdalers er uit moeten, discriminatie, die ook nog een sociale functie uitvoeren).


Nu weet ik ook dat de overheid en ook gemeentes bang zijn voor het internet, omdat hiermee zoveel mensen info kunnen krijgen, waardoor de overheden zelfs factcheckers inhuren om de voor de gemeente niet welgevallen info te verwijderen.

Ze gaan zelfs zover, dat politie ingeschakeld wordt.


Natuurlijk worden berichten over buurthuizen op het internet gedeeld, want de mensen in die buurt moeten toch weten wat er aan de hand is.

Aangezien slechts enkele bewoners een brief hebben gehad over de discriminatie van de reigersdalers, is het toch logisch dat de overige bewoners willen weten wat er aan de hand is.


Daarom zal ik niet de enige zijn die de buurtgenoten op de hoogte houdt van de maatregelen van de gemeente in hun wijk.

Omdat overdag de reigerdalers voornamelijk aanwezig zijn en bv koffiezetten voor andere aanwezigen, die er bijna niet zijn, is het onlogisch de reigerdalers te weren. Ook zorgen de reigerdalers dat er spullen klaargezet worden.

Alleen het geldelijk motief blijft dan over, met als gevolg discriminatie ( wat volgens de wet verboden is.).



Om meerdere activiteiten te krijgen is dus overdag niet haalbaar, omdat gebleken is dat er overdag weinig belangstelling is.


Sociaal en menselijk aspect is weinig te vinden bij de gemeente .

Dit schrijven zal ook op internet verschijnen, waar, dat vertel ik nog niet, maar de bewoners van de edelstenenwijk dienen dit te weten.


Mijn verwachting van verandering zijn niet hoog gespannen, maar de wonderen zijn de wereld nog niet uit.


Met vriendelijke groeten,

Bob vdf Dammann.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten