zondag 12 mei 2024

Kanker geneest door positieve geest

 


Waarom de meeste kankers vanzelf verdwijnen Deel twee
Mensen die volledig van kanker zijn genezen en kankervrij zijn gebleven, vormen de meest voor de hand liggende kandidaten om het mechanisme te onthullen dat kanker veroorzaakt en geneest.

Een goede vriend van mij, die we voor het gemak Bert noemen, had een agressieve vorm van longkanker. Zijn oncoloog gaf hem nog maar acht maanden te leven. Er werd aan Bert bestraling en chemotherapie aangewezen, de twee meest gebruikte reguliere methoden om kanker te bestrijden.

Bert was zich ervan bewust dat deze behandelingen het risico op een tweede vorm van kanker aanzienlijk zouden vergroten, door de zware intoxicatieschok van de chemotherapie en de neveneffecten van de bestraling. Hij weigerde de behandeling met het argument dat, als zijn longkanker toch ongeneeslijk was, het niet zinvol was om de kanker te bestrijden en alle pijnlijke bijwerkingen te moeten ondergaan dat zijn levenskwaliteit verder zou aantasten.

Bert accepteerde dat hij een ongeneeslijke ziekte had en kwam daarmee ook zijn eigen dood onder ogen. Door deze berusting verdween de doodsangst die de oorzaak was van zijn longkanker. Dit gaf Bert de vrijheid om andere manieren te zoeken om zijn laatste periode gemakkelijker en liefdevoller te maken. Dat was zijn redding.

Bert probeerde van alles: kruidenmiddelen, yoga, visualisatie, meditatie en Chinese acupunctuur. In een diepgaand gesprek met hem kwam naar voren dat Bert nog niet had beseft dat zijn doodsangst was getransformeerd in liefdevolle aandacht voor zijn lichaam.

Bert kreeg een hevige longontsteking, die hij begreep als een genezingsfase van longkanker. Zijn berusting in de dood gaf hem de moed om zich liefdevol te laten verzorgen. Tot grote verbazing van zijn oncoloog ging Berts zogenaamd ongeneeslijke longkanker over in een spontane remissie. Binnen een jaar waren alle tekenen van kanker verdwenen, hoewel er lege holten, of cavernen, achterbleven op de plaatsen waar de kanker had gezeten. Nu, jaren later, is Bert kerngezond, vrij van angst en vitaler dan ooit.

Een andere patiënt kreeg van haar oncoloog te horen dat haar melanoom terminaal was. De operaties hadden geen succes, en daarom weigerde zij verdere behandelingen met chemotherapie en bestraling

Waarom zou ze pijnlijke en ziekmakende chemotherapie ondergaan als haar doodvonnis toch al was uitgesproken? Ze besloot om de laatste maanden van haar leven zo mooi mogelijk te maken. Ze richtte zich op een positieve levenshouding, yoga, bidden, tai chi en een gezonder dieet. Na ons gesprek werd de oorzaak van haar melanoom duidelijk—een ernstige schending van haar integriteit als mens—en heeft zij dit kunnen oplossen.

In deze toestand van berusting kon haar geest ontspannen, waardoor het onderliggende mentale conflict zich kon oplossen. Tot op de dag van vandaag ontvang ik nog steeds berichtjes vol dankbaarheid van haar. Ze is nu zeer gezond en vitaal, zonder enig spoor van de melanomen die volledig zijn verdwenen door spontane remissie.

Wat ik wil benadrukken is dat beide mensen hun levenshouding hebben veranderd en het onderliggende conflict achter hun kanker hebben opgelost. In plaats van passieve slachtoffers te zijn van een oncontroleerbare, dodelijke ziekte, werden zij actieve deelnemers in het creëren van een gezonde geest in een gezond lichaam.

Beste mensen, om van kanker te genezen is het essentieel dat je verantwoordelijkheid neemt en je aandacht richt op het subjectief ervaren van de conflicten die in de geest actief zijn, en deze vervolgens oplost. Spontane remissie moet niet als iets ‘wonderbaarlijks’ worden gezien; het is veeleer een actieve verandering van je levenshouding en een dieper begrip van de onderliggende subjectiviteit van conflicten, trauma’s en schokken, die je aanpakt en oplost.




Spontane remissie kan optreden in de terminale fase van kanker, mits de oorzaak van de kanker wordt weggenomen. Het is belangrijk de houding te veranderen van 'ik moet het kankerweefsel aanvallen' naar 'ik moet de kanker met rust laten en de energieverslindende invloeden uit mijn leven verwijderen'. Deze aanpak kan al voldoende zijn om een spontane remissie te initiëren. Zoals Hippocrates altijd zei: goed uitzieken, met een voedzaam dieet inclusief veel dierlijke eiwitten, omdat mycobacteriën veel eiwitten nodig hebben om het tumorweefsel af te breken.

Het hebben van kanker betekent niet dat je een hulpeloos slachtoffer bent, overgeleverd aan een dualistisch denkende medische wetenschap. Deze wetenschap weigert vaak de emotionele oorzaken achter kanker te onderzoeken, ten nadele van de patiënt. Wanneer de onderliggende oorzaken worden aangepakt, kan kanker net zo onschadelijk worden als een gewone verkoudheid.

Een basisregel voor spontane remissie is de patiënt een gevoel van heelheid, geluk, vrede, volledige ontspanning en rust te geven. De symptomen van een ziekte zijn nooit de oorzaak; ze zijn de effecten ervan. Daarom kan ziekte, inclusief kanker, niet genezen worden door enkel de symptomen te bestrijden.

Ik ben ook iemand die spontane remissie heeft ervaren, namelijk ik ben genezen van darmkanker zonder medische hulp. Hoe dit komt?  Ik weigerde de medische behandeling omdat mijn moeder net overleden was aan een morfine vergiftiging die de gladde spieren van haar darmen en longen hebben stilgelegd. Mijn moeder is niet gestorven aan kanker, maar gestorven als gevolg van de symptoombestrijding zonder de oorzaak van haar kanker aan te pakken. Niet met mij dus!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten