zaterdag 29 oktober 2022

 Tja........ Hoe duidelijk wil je het hebben.... 


Niets aan de hand! Als u een goed burger bent krijgt u gratis kaartjes voor de volgende race van Max Verstappen, zodat u mee kunt jubelen tijdens de oranjepropaganda en het Wilhelmus van onze nummer 33. Bent u een kritische burger, dan moet u al die pret missen. U heeft geen geld voor dure F1 tickets, want u heeft moeite uw rekeningen te betalen en moeite om überhaupt nog boodschappen te kunnen doen. Of misschien heeft u wel wat extra’s maar dan zult u die ruimte de komende maanden snel zien inslinken.


Het zal nog wel even duren voordat het kwartje bij de gemiddelde Nederlander valt en bij velen zal het nooit vallen, omdat het belangrijke noodzakelijke element in het brein ontbreekt dat de connecties kan leggen. Dat heeft overigens niets te maken met IQ, want de hoogst opgeleiden zijn juist vaak diegenen bij wie elke vorm van kritisch denken middels het resultatenkanon (dat op je wordt afgeschoten als je kritisch denkt en te veel vragen stelt) afgeleerd is. Hoogopgeleid zijn is dan ook synoniem voor ‘afgeleerd om zelfstandig te denken’. Je mag wel creatief zijn, maar binnen de kaders van wat getolereerd wordt.


Wie echter toch in staat is geweest om die programmering te overstijgen en in staat is geweest te leren zaken vanaf een grotere hoogte en vanuit helikopterview te bekijken, ziet welke boobytrap er gezet is. Bent u zo’n hoger opgeleide die dat heeft bereikt, dan kunt u verder lezen.


Allereerst werd er in de jaren vlak voordat de oorlog in Oekraïne uitbraak een hoop media-aandacht besteed aan de Groningse aardbevingsschade als gevolg van gaswinning. Het drama was groot en het steunpotje was klein. Dat schepte de demagogische condities om te voorkomen dat iemand ooit nog op het idee zou komen om bij een toekomstig gastekort naar die enorme gasbel onder eigen bodem te wijzen. Afvinken.


Toen kwam de corona psyop die al een zware test was voor de hoger opgeleiden om hun programmering af te werpen en buiten de kaders te durven denken door te gaan doorzien dat ‘het’ niets meer was dan dat: een psychologische operatie. Die psychologische operatie moest het volk leren gehoorzaam te zijn, een masker te dragen, in lockdown te gaan, ’s avonds de deur niet meer uit mogen en een vervolgens de injectienaald te accepteren. De economie werd vakkundig gesloopt parallel aan dit psychologische proces behorende tot de leer der schapenhouderij en onderdanigheid.


Staatssteun was de formule en die staatssteun was duur. Maar gelukkig (eureka!) was daar de oplossing voor alle financiële problemen van de staatskas. De Russische vriend en collega scriptuitvoerder Vladimir Putin besloot mee te doen aan het opvoeren van een oorlogstoneelstuk met collega acteur Zelensky. Die Hollywood style oorlog kon worden gebruikt om op alles wat zo handig is om de economische motor weer op gang te krijgen, tekorten te veinzen. En dus werden de sancties tegen Rusland ingesteld.


Er ligt een vonkelnieuwe gasleiding klaar van Rusland naar Duitsland, genaamd Nord Stream 2. En dus werd de ingebruikname van die gasleiding als eerste geboycot. Weg ermee. Miljarden door de gootsteen. Vervolgens werd er alles aan gedaan om de Russische sancties op het onderhoud van de Nord Stream 2 te frustreren. Zelfs de levering van gasturbines of onderdelen werden vertraagd of tegen gewerkt. “Het ligt aan Rusland!” roept het westen. “Het ligt aan de zelfopgelegde sancties!” roept Rusland.


Heeft u het door? Ziet u het? Ja toch? Het is de economische boobytrap die de bevolking in armoede moet brengen om het WEF plannetje van “You will own nothing” erdoor te drukken. Als er tekorten zijn kun je namelijk alles duurder maken, nadat je eerst gratis geld weggegeven hebt in de vorm van coronasteun. Zo kun je al dat bijgedrukte geld weer terug graaien door middel van prijsstijgingen. En hogere prijzen geeft meer belastinginkomsten voor de staatskas en dus vloeien de miljarden weer heel snel terug naar waar ze horen te zijn: bij de staat (niet in uw zak).


Maar dat is nog maar het begin. Je voert het oorlogsdrama lekker lang op en houdt het beeld van een slepende oorlog in stand. Rusland gooit de Nord Stream 2 dicht omdat er een onderdeel niet geleverd kan worden (vanwege sancties) en het vingertje wijzen gaat weer beginnen. Het maakt natuurlijk niet uit wie de schuld krijgt. Het draait om nog meer tekorten! Heerlijk vind je dat als staat! Meer tekorten is synoniem voor hogere prijzen en rantsoenering.


En natuurlijk leverde de oorlog de nieuwe instroom aan goedkope en gehoorzame arbeiders op die de wegvallende baby boomers uit de arbeidsmarkt kunnen vervangen. Dat levert weer woningnood op en dus kun je ook dat gaan rantsoeneren (mensen dwingen hun huis te delen of in te ruilen voor een kleinere).


Alles waarvan je tekorten veinst kun je aan de rantsoeneringsketting leggen. De prijzen laat je de pan uit rijzen (want dat levert je BTW inkomsten op) en aan het volk geef je een druppelmeter die ze met druppeltjes voedt. Hier heeft u een beetje gas, hier heeft u een beetje water (ja, want ook daarvan hebben we tekort), hier heeft u een beetje voedsel. En zo wordt de groene grasmat over de boobytrap uitgerold. De boobytrap van volledige staatsafhankelijkheid ziet er smooth en goed geschoren uit. U kunt zo oversteken. Maar eenmaal in de val komt u er nooit meer uit. Gevangen in de staatsafhankelijkheid via gecreëerde tekorten gekoppeld aan rantsoenering.


De helpende hand wordt u altijd geboden door dezelfde groep die het probleem gecreëerd heeft en de heftige verontwaardiging via haar media en politieke perceptiemanagers uitgelokt heeft. Loop niet in de val, maar spring er overheen (lees hoe op degratiegods punt nl).

Tekst van Martin Vrijland

Geen opmerkingen:

Een reactie posten