woensdag 15 juni 2022

 

Hallo steven,

hier een bericht over het onderbewustzijn ,wat ik als psychotherapeut veel gebruikt heb.

Het onderbewustzijn kun je verdelen in 2 ( misschien wel meer, maar ik gebruik dit) eenheden:

de ziel, de intuïtie, je gevoel, ook wel onderbuikgevoel,

en je geprogrammerde deel.

Ik heb veel met NLP gedaan en dan kun je in dit deel veranderingen aanbrengen.


Deze eenheden kun je vergelijken met het ROM ( read only memory) van het deel van de ziel.

En het andere deel kun je beschouwen als het RAM (random acces memory).

Het ROM gedeelte is NIET te veranderen. Dus je innerlijk, je gevoel je intuitie, je talent, je aanleg, kortom je ziel is niet te veranderen. Dit heb je en dat komt eruit als het geen tegenwerking krijgt.

Nu komt het RAM deel, wat te programmeren is.

In dit deel van het onderbewustzijn worden we gemanipuleerd door bv de tv, die dagelijks narratieve dingen laat horen en zien.

Ook contacten, de krant, de radio, de onwetenden kunnen dit deel beïnvloeden.

Problemen van welke aard dan ook in de psyche worden hier opgeslagen.

Als therapeut kun je die problemen zodanig verminderen of zelfs opzij zetten , dat de persoon er minder of geen last meer van heeft in dit gebied.

Dat werkt fantastisch en blijvend. Als het probleem weer van buitenaf terugkomt, wordt het getriggerd en het de persoon er weer last van. In dat geval is het nog makkelijker op te lossen.

Dus in dit gebied zit de cabal invloed uit te oefenen en omdat de mensen er eigenlijk niet zo'n last van hebben komen ze niet bij een therapeut. Het gewennen is hier dan aanwezig en hun gedrag passen ze daarop aan. Dit is ook zo met cognitieve dissonantie, want daarbij wordt het 3e deel bijgeschakeld en dat is de ratio.

Dit kun je beschouwen als het toetsenbord. Mensen denken met de ratio veel te bereiken, maar niets is minder waar. Het toetsenbord (=ratio) kan veel vertellen, maar als het tegen het onderbewustzijn gekant is, bereik je niks.

Echter indien het geprogrammerde ram deel wel in die richting zit, kan het zo zijn dat je een geprogrammeerde overtuiging hebt. Welke nog steeds tegen het 1e deel gekant kan zijn (dus je intuïtie zegt juist dat het anders moet).

Indien het toetsenbord en het geprogrammeerde deel van je onderbewustzijn en je ziel deel congruent zijn met elkaar krijg je rust en bereik je veel.


Je ziet er is veel aan de hand en best wel ingewikkeld, want ga de slapenden maar eens vertellen dat ze naar een psychotherapeut moeten om te herprogrammeren. Dat lukt niet.

Hoe zit het dan met hypnotiseren?


Met hypnotiseren gebeurt het volgende.

Door een monotone stem en met behulp van een pendel wordt je, als je je overgeeft aan de hypnotiseur, in slaaptrance gebracht. Dit is een toestand van niet bewust meemaken van de omgeving. Je komt dan in het programmeerbaar deel van je onderbewustzijn. Hier kan je instructies krijgen en automatisch uitvoeren.

Met deze techniek ( maar ook met NLP) kun je vervelende dingen uit het verleden losmaken van de vervelende emotie, zodat je er beter mee om kan gaan. Je kan niets weghalen( geen emotie, geen gebeurtenis) maar je kan het wel zodanig ontkoppelen dat je er geen of minder last van hebt.

Zijn kan je fobieen, allergieën, vervelende emotionele gebeurtenissen, gedrag, je reactie, en nog veel meer zaken oplossen.

De hypnose als variété is wat anders. Dat heb ik niet zo onderzocht.


De cognitieve dissonantie is best wel moeilijk te veranderen, omdat in het geprogrammeerde onderbewustzijn de overtuiging is geworteld dat, wat je te horen hebt gekregen via, radio, tv, msm, het juiste is.

Als die overtuiging er is komt het toetsenbord (de ratio) niet aan de beurt.


En waarom is het zo moeilijk voor een heleboel mensen om zich aan te passen aan een nieuwe situatie? Omdat in het onderbewustzijn de situatie als aangenaam is geworteld. Waardoor de wens om te veranderen verdwenen is.

Pas als er een erge definitieve verandering plaatsvind heeft het onderbewustzijn daar geen antwoord op en is iemand bereid een andere visie te accepteren.

Je ziet het derde oog ( je intuïtie) wordt bijna niet geraadpleegd doordat het geprogrammerde onderbewustzijn de leiding neemt.

Ik zeg ook tegen al mijn cliënten dat je onderbewustzijn je leven bepaalt, samen met je intuïtie, als je die raadpleegt.

Hoe raadpleeg je je intuïtie?

Wel met meditatie, maar kan ook met NLP en/of hypnose.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten