Gekozen versus benoemd bij overheidsinstanties.
Het is een groot verschil tussen iemand die benoemd is en iemand die gekozen is.
Benoemd:
iemand wordt benoemd door de hogere “elite” die de benoemde de juiste keus vinden om te gehoorzamen en hun plannen waar te maken. Dus de benoemde moet volgzaam zijn naar de hogere heren toe. De verwachting is dan ook dat hij/zij de functie goed zal uitvoeren. Daar staat dan ook een goed = meer dan goed= salaris tegenover.
De benoemde is benoemd voor onbepaalde tijd. Soms voor een bepaalde vastliggende tijd, maar nooit een korte tijd.
Mocht de benoemde toch niet helemaal voldoen, dan wordt hij gehersenspoeld en overgeplaatst .
Bij een niet functionerende benoemde en na een tijdje gevolgd te zijn en bijgeschoold en dan toch niet helemaal functioneel, dan krijgt hij een gouden handdruk, en kan ook weggepromoveerd worden.
Echter, dat is voor de bevolking het grootste nadeel, hij/zij blijft betaald worden door de overheid = ons belastinggeld).
( met andere woorden, hij/zij hoeft de gemeenschap niet te dienen, maar juist de hogere heren).
Gekozen.
Een gekozen individu is door een groep mensen ( bevolking) gekozen, met dien verstande dat hij/zij de meerderheid van stemmen heeft gehad.
Dit individu dient dan wel vooraf zijn kwaliteiten voor die bepaalde functie aan te tonen.
Goed, hij/zij is gekozen, maar dat dient dan voor een korte tijd, zeg een jaar.
In dat jaar, nadat hij de nodige inwerktijd heeft gehad, dient hij/zij de functie goed uit te voeren, wat wil zeggen voor de bevolking een goed resultaat neerzetten.
Die bevolking kan na een jaar beoordelen of hij/zij de functie goed uitgevoerd heeft, dan mag hij/zij nog een jaar. De bevolking kan dan ook zeggen dat hij/zij bepaalde punten anders of beter dient uit te voeren.
Hiertoe is het wel nodig om een bepaalde groep (vrijwilligers) uit te kiezen die namens de bevolking de functionaris zijn of haar functioneren goed kunnen beoordelen.
Dan dienen de vrijwilligers een rapport te maken en in een kleine bijeenkomst te behandelen.
Daarbij komt ook dat de vrijwilligers gewisseld dienen te worden en dat een deel wordt vervangen door nieuwe mensen.
Mocht na een jaar de functionaris niet functioneren, dan dient hij/zij het veld te ruimen voor een andere gekozen functionaris. Dat kan ook de nr2 zijn bij de laatste verkiezingen.
Zo kan een optimale functie gemaakt worden.
Wel goed = blijven
niet goed = vertrekken.
Even een opmerking.
Ik weet wel dat momenteel de (r)overheid mensen benoemd en nooit gekozen laat worden.
Iedereen denkt dat we met verkiezingen mensen kunnen kiezen om ons te vertegenwoordigen .
HOE VERKEERD IS DIE GEDACHTE.
Als je weet dat sinds 20 jaar ( misschien al wel veel langer ) alle verkiezingen al gefraudeerd zijn en de uitslag al van te voren vaststaat .
Mocht het onverhoopt toch anders uitpakken, dan wordt dat geregeld.
Kijk eens terug naar de verkiezingen van de VVD toen Rita Verdonk de meeste stemmen had gekregen en Mark Rutte dus niet.
Minister Hirsch Ballin en meneer Demmink besloten anders, en besloten dat Rutte de winnaar werd en Rita werd een andere functie aangeboden met een groot bedrag aan vergoeding. Weigeren mocht niet. Ze werd zelfs verboden ook er maar iets over te zeggen.
Ze heeft nog wel geprobeerd met een andere partij te scoren, maar dat lukte niet ( kwalijke krachten die daar achter staken ???).
Trots op Nederland heette die partij, maar kwam er niet ver mee.
Je ziet, het grote verschil tussen een benoemde en een verkozen functionaris is, dat de benoemde functionaris dient de ”hogere heren” en de verkozen functionaris dient de bevolking.
Denk hierbij eens goed over na.
Kenny
Marbo
Julius
p.s. Welke benoemingen zijn er , niet alleen de rijksoverheid,maar ook vlak bij jou in de buurt.
BENOEMD:
Burgemeester , commissaris van politie, gemeentelijke wethouders, gemeente raad ( wordt officieel gekozen, maar ook daar zijn twijfels over), ook proviciale leden, waterschapshoofden, etcetera. Zoek eens uit wie allemaal benoemd zijn en dus niet perse alle goeds voor de bevolking voorhebben.
Groet en prettige dag verder
Kenny
marbo