E-codes zijn overal - maar wat betekenen ze echt? Laten we licht werpen op de duisternis.
1. Onschadelijke additieven:
E100, E101, E103, E104, E105, E111, E121, E126, E130, E132, E140, E151, E152, E160, E161, E162, E170, E174, E175, E180, E181, E200, E201, E202, 3, E236, E237, E233, E260, E261, E263, E270, E280, E281, E282, E290, E300, E301, E303, E305, E306, E307, E308, E309, E322, E325, E326, E327, E331, E33 3 , E334, E335, E336, E337, E382, E400, E401, E402, E403, E404, E405, E406, E408, E410, E411, E413, E414, E420, E421, E422, E440, E471, E472, E473, E 47 4, E475, E480
Deze additieven worden als vrij veilig en onschadelijk beschouwd. Vaak zijn ze van natuurlijke oorsprong.
2. Verdachte toevoegingen:
E125, E141, E150, E153, E171, E172, E173, E240, E241, E477
Deze additieven worden ervan verdacht gezondheidsproblemen te veroorzaken. Let op en leer uzelf om bewustere beslissingen te nemen.
3. Gevaarlijke toevoegingen:
E102, E110, E120, E124
Deze additieven kunnen aanzienlijke gezondheidsrisico's met zich meebrengen. Het vermijden ervan is belangrijk om uw welzijn te beschermen.
4. Gezondheidsstoornissen veroorzaakt door e-codes:
Darmaandoening: E220, E221, E223, E224
Indigestie: E338, E339, E340, E341, E450, E461, E463, E465, E466, E407 (in ijs)
Huidziekten: E230, E231, E232, E233
Vernietiging van vitamine B12: E200
Cholesterol: E320, E321
Zenuwgevoeligheid: E311, E312
Mondrot: E330 (bijzonder gevaarlijk en kankerverwekkend, zit onder meer in Schweppes-citroen, aromatische mosterd, mezzomix, krabvlees, Bonbel-kaas, champignons in blik)
5. Kankerverwekkende additieven:
E131, E142, E210, E211, E213, E214, E215, E216, E217, E239
E123 is bijzonder kankerverwekkend en is verboden in de VS en de GOS-landen. Let op deze toevoegingen in producten als gummibeertjes, Smarties, Haribo winegums, chocoladebonen, Zott slagroompudding, Iglo vissticks, Kraft Doram met crรจme fraiche, Kraftsalami, smeerkaas, vanillepudding en allerlei kant-en-klare producten. sauzen.
6. Pas op met glutamaat en guanylaat uit de E600-serie!
E605 is een bekend neurotoxine.
7. Aluminium in voedsel:
Kleurstof: E173
Stabilisatoren: E520, E521, E523
Lossingsmiddelen: E554, E555, E556, E598
Je gezondheid is je grootste bezit.
Door bewust te kiezen wat je koopt en consumeert, bescherm je niet alleen jezelf, maar ook de gezondheid van je gezin. Bedenk dat u als koper de macht heeft om de samenstelling van voedsel te beรฏnvloeden.
Laten we samen mindful en gezond leven!
Niet alles is altijd te vermijden, maar als je voorzichtig bent, loont het wel.
Join: @nietsiswathetlijkt
donderdag 6 juni 2024
E codes
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten